انواع گریس در صنعت سیمان
انواع گریس در صنعت سیمان را میشناسید؟ روانکاری در صنعت سیمان چالشهای منحصر به فردی دارد. مسئله نوع تجهیزات نیست بلکه محیطی است که ماشین آلات در آن کار می کنند که بسته به موقعیت کارخانه میتواند از فصلی به فصل دیگر متفاوت باشد.
این عامل باید در هنگام انتخاب و استفاده از روانکارها به دقت در نظر گرفته شود زیرا روغنها و گریسهایی که در تجهیزات تقریباً یکسان به خوبی کار میکنند ممکن است در شرایطی که این صنعت اغلب باید با آن مواجه شود مؤثر نباشد.
برای خرید روغن صنعتی میتوانید به سایت کینی اویل مراجعه کرده و به صورت آنلاین ثبت سفارش کنید. در صورت نیاز میتوانید از متخصصان ما راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
حمل و نقل مواد خام
به طور معمول یک کارخانه سیمان در مجاورت یا بسیار نزدیک یک معدن قرار دارد. مواد خام باید از معدن به کارخانه سیمان و در نهایت به قیفهای ذخیره سازی بزرگ منتقل شود. روش حمل و نقل عموماً از طریق نوار نقاله است.
حتی اگر مواد خام از منبعی دورتر به کارخانه سیمان وارد شود همچنان نوار نقالههای متعددی در سراسر کارخانه وجود دارد. این نوار نقالهها معمولاً توسط موتورهای الکتریکی به حرکت در می آیند که برخی از آنها به دلیل قدرت مورد نیاز برای کشیدن تسمهها بزرگ هستند.
در انتهای محرک و غیر محرک و همچنین روی رولهای کششی در بین بلبرینگهای روغنی وجود خواهد داشت. بسیاری از انواع مختلف گریس برای این بخش استفاده میشوند. از آنجایی که نوار نقالهها اغلب بیرون هستند و درهر شرایط آب و هوایی باز هستند انتخاب گریس مقاوم در برابر آب برای جلوگیری از ورود آب خیلی مهم است.
فرکانس گریس زدن
استفاده از سیستمهای گریسکاری که در آن یک مخزن در مرکز قرار دارد نقاط متعددی را از طریق لولهکشی تغذیه میکند. مسیر لوله می تواند به طور بالقوه بسیار طولانی باشد و به تعدادی از این نوع سیستمها نیاز دارد.
جایگزین دیگر یک روان کننده گریس تک نقطهای است که مستقیماً به هر یاتاقان متصل میشود که میتوان روغن صنعتی را به گونه ای تنظیم کرد که چربی را در مدت زمان متغیری با توجه به کاربرد و اندازه بلبرینگ خارج کند.
همچنین میتوانند میزان کار مورد نیاز برای گریس کاری جداگانه یاتاقانها را به میزان قابل توجهی کاهش دهند و همچنین با اعمال فشار مداوم بر یاتاقان به کاهش نفوذ آلایندهها کمک کنند.
روغن کاری گیربکسها
نوار نقالهها معمولاً توسط انواع مختلفی از گیربکسهای کاهش دهنده از جمله گیربکسهای حلزونی به حرکت در میآیند تا موتور الکتریکی در مجاورت نوار نقاله قرار گیرد و بیش از حد بیرون نیاید. در این موارد می توان از روغن ساده با ویسکوزیته مناسب استفاده کرد.
روغن صنعتی لزوماً نیازی به داشتن خواص فشار شدید ندارد. گیربکسها و یاتاقانها نیز در سنگ شکنهای متعدد در بخش تغذیه معدن یافت میشوند. این قطعات باید از نظر گرد و غبار با مشکلات مشابه نوار نقاله مقابله کنند.
معمولاً در اینجا از سیستمهای گریسکاری متمرکز استفاده میشود زیرا یاتاقانها نزدیک هم قرار دارند و این اطمینان را میدهد که لولهها خیلی طولانی نیستند و مخزن چربی میتواند به راحتی در داخل قرار گیرد. این گیربکسها عموماً بزرگ هستند و ظرفیت روغن قابل توجهی دارند. دندانههای چرخ دنده اغلب بارگذاری شوک بالایی را تجربه میکنند بنابراین روغن دنده با فشار شدید اغلب به همین دلیل استفاده میشود.
گریس کاری چرخ دندههای کارخانه سیمان
انواع مختلفی از چرخ دندههای باز مرتبط با کارخانههای سیمان به همراه روان کنندهها و روشهای مختلف کاربرد وجود دارد. نیاز به روغن کاری زمانی رخ می دهد که پینیون محرک جفت میشود. بنابراین بهترین روانکارها برای این کاربرد درست قبل از پینیون و دنده رانده روی دندانها اسپری میشوند.
روان کننده ممکن است به درجه خاصی از مقاومت حرارتی نیاز داشته باشد و نباید ذوب شود. برای این کار هم از گریسها و هم روغنهای غلیظ با افزودنیهای چسبنده میتوان استفاده کرد، به شرطی که بتوان آنها را اسپری کرد. همچنین روغن صنعتی باید توانایی حمل بار مناسب برای مقاومت در برابر بارهای بالقوه بالا را داشته باشند.
در نتیجه برای این کار گریسهای معمولی مناسب نیستند زیرا این ویژگیها را ندارند. حتماً دندانهای دنده را هر از چند گاهی بررسی کنید تا سایش ناهموار را بررسی کنید که میتواند نشاندهنده پوشش ناکارآمد روانکننده باشد.
کورههای دوار
کورههای دوار به دلیل چرخش آهسته بارهای زیاد و انتقال حرارتی چالشهای روانکاری خاص خود را برای یاتاقانها و گیربکسها دارند. معمول است که روغن گیربکس در یک سیستم گردش استفاده شود که از سیستمهای انتقال حرارت و فیلتراسیون استفاده می کند.
روغن اغلب مصنوعی است اما اگر سرعت جریان کافی باشد و سیستم انتقال حرارت کارآمد باشد همیشه ضروری نیست.
خواص اصطکاکی ذاتی انواع خاصی از روان کنندههای مصنوعی مانند شاخص ویسکوزیته بالا ممکن است سودمند باشد. با این حال انتخاب یک گریس مصنوعی به احتمال زیاد مهمتر از انتخاب روغن مصنوعی برای گیربکس خواهد بود زیرا بلبرینگهای روغن کاری شده اثرات خنک کنندگی یکسانی را ایجاد نمیکنند.
در اکثر کارخانههای سیمان نوار نقالههای کند حرکت که گاهی اوقات نوار نقاله کلینکر نامیده میشوند مواد را مستقیماً از کورهها حمل می کنند. این نوار نقالهها معمولاً از فلز ساخته میشوند و از یک سری سطل تشکیل شدهاند که به هم متصل است.
اغلب توسط چرخهایی روی ریلهای راهنما با یک نوک گریس در مرکز حمل میشوند که به دلیل شرایط نامطلوب عملکرد یعنی گرد و غبار و گرم بودن، نیاز به گریس کاری مکرر دارند.
سیستمهای روغن کاری متمرکز به دلیل حرکت مداوم چرخها در این نوع موارد کاربرد ندارند بلکه باید سیستمی نصب شود که با سطلها برای مسافت کوتاهی حرکت کند و پروبهای گریسکننده بهطور خودکار به داخل گریس نیپل پرتاب میشوند.
این نوع سیستم اتوماتیک به خوبی کار می کند اما به دلیل قطعات متحرک زیاد و سنسورهای مرتبط باید به طور منظم بررسی شود. کارخانههای سیمان بزرگ اغلب دارای ذخیره روان کننده محدودی هستند. روان کنندههای تخصصی باید در کاربردهای خاصی در نظر گرفته شوند.
افزایش هزینه اولیه می تواند منجر به صرفه جویی بیشتر در دراز مدت در نتیجه طول عمر تجهیزات و کاهش زمان خرابی شود. همچنین باید به استفاده از روان کنندههای دنده مصنوعی در درایوهای دندهای بزرگتر توجه شود زیرا صرفه جویی در انرژی بالقوه آنها مهم است.
اگرچه هر کارخانه سیمان متفاوت عمل میکند و استراتژیهای روانکاری، اولویتها، مشکلات تاریخی، الزامات تعمیر و نگهداری، ساختار مدیریتی و نیروی کار موجود خود را دارد، اما راهحلهای بهینه را میتوان در مورد روانکنندههای انتخاب شده، تجهیزات مورد استفاده برای اعمال آن روانکارها و سیستم نگهداری شناسایی کرد.
سپس همه این عناصر را میتوان با تکنیک های نظارت بر شرایط مناسب ترکیب کرد. با هماهنگ کردن استراتژیهای روانکاری و نظارت بر وضعیت با نگهداری می توانید اطمینان حاصل کنید که کارخانه سیمان شما کارآمدتر و مقرون به صرفه تر عمل می کند.