آشنایی با انواع رولبرینگ و کاربرد های هریک در صنایع
رولبرینگ ها یکی از پرکاربرد ترین اختراعات بشر محسوب می شوند که در صنایع مختلف کار برد های فراوانی دارد به طوری که به جرائت می توان گفت که بدون وجود این قطعه کارکرد سیستم به طور کل مختل می شود.
رولبرینگ ها هم مانند بلبرینگ ها نوعی یاتاقان محسوب می شوند که از نوع غلشی هستند، این قطعات مقاومت زیاد و لغزش کمی که در حین حرکت در سیستم ایجاد می کنند امکان حرکت سایر قطعات بدون کوچکترین ساییدگی فراهم می کنند.
یکی از اهداف اصلی ساخت رولبرینگ ها سهولت حرکت قطعات یک مجموعه کنار هم و بدون آسیب و خوردگی می باش
انواع رولبرینگ ها
رولبرینگ ها دارای انواع مختلفی هستند که برای کاربرد های متفاوتی ساخته شده اند لذا بهتر است قبل از اقدام به خرید، با انواع آن ها آشنا شوید تا بتوانید انتخاب هوشمندانه تری داشته باشید.
رولبرینگ بشکهای
رولبرینگ سوزنی
رولبرینگ استوانهای
رولبرینگ مخروطی
لازم به ذکر است که علاوه بر 4 مدلی که در قسمت بالا برای رولبرینگ ها گفته شد هریک از آن ها دارای یک زیر مجموعه ای هستند که به صورت کف گرد ساخته می شوند که ساختار متفاوتی نسبت به مدل معمولی آن دارد که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.
د و هدف دیگر آن کاهش فشار به مجموعه در هنگام ورود بار می باشد.
آشنایی با رولبرینگ بشکه ای
رولبرینگ بشکه ای نوعی یاتاقان غلتشی خود تنظیم است که بیشتر برای بار های شعاعی از نوع ضربه استفاده می شود.
از آن جایی که این نوع از رولبرینگ ها در رینگ خارجی کروی شکلی دارند در سیستم های مختلفو در شرایط متفاوت خاصیت خود میزانی دارند به این معنا که قطعه بدون دخالت شما و به صورت خودکار وظایف محوله را انجام می دهد.
میزان تحمل بار در رولبرینگ های بشکه
رولبرینگ های بشکه ای به علت طراحی منحصر به فردی که دارند قابلیت تحمل بار های بسیار سنگین محوری را دارند و می توانند عدم هم راستایی در مجموعه را به راحتی هندل کنند.
آشنایی با رولبرینگ سوزنی
رولبرینگ سوزنی نوع دیگری از رولبرینگ های پر کاربرد صنایع می باشد که در طراحی آن ها از غلتک های بلند و کم قطر استفاده می شود.
رولبرینگ سوزنی دارای ساختاری مشابه به رولبرینگ استوانه ای دارند با این تفاوت که قطر سطح مقطع غلتک های درون آن بسیار کمتر از طول قطعه می باشد.
میزان تحمل بار در رولبرینگ های سوزنی
میزان تحمل بار های شعاعی در رولبرینگ های سوزنی بسیار بالا است اما در مقابل بار های محوری عملکرد مناسبی ندارند که دلیل اصلی آن طراحی خاص این قطعه می باشد.
آشنایی با رولبرینگ استوانه ای
رولبرینگ استوانه ای به دلیل طراحی خاصی که دارد نسبت به سایر یاتاقان ها کاربرد بیشتری در صنایع مختلف دارد.
همان طور که از نامش پیدا است در این رولبرینگ ها از غلتک های استوانه ای شکل استفاده می شود که منجر به دسترسی خطی المان ها سطح دسترسی کنس ها می شود.
میزان تحمل بار در رولبرینگ های استوانه ای
رولبرینگ های استوانه ای در برابر بار های شعاعی و نیمه شعاعی عملکرد خوبی از خود نشان داده اند و می توانند انواع بار های شعاعی را به راحتی و بدون کوچک ترین آسیبی در مجموعه تحمل کنند.
لازم به ذکر است که رولبرینگ استوانه ای دارای 2 نوع شناور و غیر شناور می باشند که هریک کاربرد های مختلفی دارند لذا توصیه می شود قبل از خرید تحقیقات لازم را به عمل بیاورید.
آشنایی با رولبرینگ مخروطی
رولبرینگ مخروطی کاربرد کمتری نسبت به سایر رولبرینگ ها دارد که علت آن ساختار متفاوت آن می باشد، این رولبرینگ دارای یک حلقه داخلی می باشد که 2 لبه آن خارج از حلقه قرار دارد و یا می توان در حالتی که رینگ خارجی بدون لبه باشد از آن استفاده کرد.
علت نام گذاری رولبرنگ های مخروطی، رول های مخروطی شکلی است که درون قطعه کار گذاشته شده است و آن را از سایر رولبرینگ ها متمایز می کند. اگر بخواهیم در خصوص زاویه تماس رولبرینگ های مخروطی اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار بدهیم باید بگوییم که زاویه تمای این قطعات بین 10 تا 20 درجه متغیر است که در سیستم های مختلف با توجه به کار کرد آن این زاویه متفاوت است اما هرگز زاویه تماس از این بازه بیشتر یا کمتر نخواهد شد.
از کاربردرولبرینگ مخروطی می توان به استفاده از آن ها در ساخت ماشین آلات صنعتی و جعبه دنده ها اشاره کرد.
میزان تحمل بار در رولبرینگ های مخروطی
این رولبرینگ ها با توجه به ساختاری که دارند در تحمل بار های مرکب عملکرد مناسبی دارند به عنوان مثال شما می توانید برای تحمل بار های محوری و شعاعی در سیستم خود از این قطعه استفاده کنید.
لازم به ذکر است که میزان تحمل بار در رولبرینگ های مخروطی تا حد زیادی به زاویه شیار حلقه بیرونی بستگی دارد.