خصوصیات اساسی رولبرینگ سوزنی
از رولبرینگ سوزنی چه استفادههایی میکنند؟ همان طور که شنیده و یا کار کرده باشید رولبرینگ سوزنی کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارد. آیا رولبرینگهای سوزنی یک نوع هستن و یا مدلهای گوناگونی دارند؟ بسته به نوع دستگاه و شرایط موجود آنها، رولبرینگهای سوزنی مختلف با اندازه و شکلهای متنوع مورد استفاده قرار میگیرند. رولبرینگهای استوانهای و یا رولبرینگهای صنعتی در چه مواردی کاربرد دارند؟ رولبرینگهای استوانهای بهترند یا صنعتی؟ دانستن تمامی این سوالات برای کسانی که با انواع رولبرینگها سروکار دارند بسیار مهم و ضروری است. بنابراین برای بهدست آوردن اطلاعات بیشتر در ادامه با ما همراه شوید.
آشنایی با رولبرینگ سوزنی
رولبرینگهای استوانهای شکل به دلیل غلتکهای بلند و کشیده و بیشتر بودن نسبت طول به قطر غلتکهای خود به رولبرینگهای سوزنی نیز معروف شدهاند. بنابراین به طور کلی رولبرینگهای استوانهای و سوزنی از یک جنس و یک نوع هستند و خصوصیات مشابهی نیز دارند. در واقع رولبرینگ سوزنی یکی از انواع رولبرینگ استوانهای است. تحمل نیروهای شعاعی بسیار سنگین و برخورداری از سرعت تقریباً بالا از ویژگیهای اصلی رولبرینگ سوزنی است اما در برابر ناترازی زاویه ضعیف هستند. همچنین در برابر نیروهای محوری نیز از تاب و تحمل کمتری بهرهمند بوده و حساسند.
رولبرینگهای سوزنی دارای انواع مختلف و دارای لبههای داخلی و خارجی و به صورت یک ردیفه و دو ردیفه هستند. همچنین در برخی موارد توسط سوراخ و شیارهای مخصوص برای روانکاری تولید و استفاده میشوند. علاوه بر اینها برخی از رولبرینگهای سوزنی شامل نشت بند لاستیکی تولید نیز هستند. همان طور که اشاره شد رولبرینگهای سوزنی همان رولبرینگهای استوانهای هستند که بسته به نوع و کارایی آنها در صنایع و تولید قطعات و ماشینآلات مورد استفاده قرار میگیرند.
این گونه میتوان گفت که رولبرینگهای سوزنی دارای غلتکهایی با طول بلند و قطر بسیار کم هستند؛ به همین سبب آنها را سوزنی مینامند. طول این نوع رولبرینگها حدوداً 4 برابر قطر آنها است. سطح تماس رولبرینگهای سوزنی به دلیل طول زیاد آن و استفاده از ساچمههای استوانهای بسیار زیاد خواهد بود. نکته بسیار مهم دیگر این است که رولبرینگهای استوانهای طراحی شده برای تحمل بارهای شعاعی بوده و بارهای محوری را نمیتوانند تحمل کند.
خصوصیات اساسی رولبرینگ سوزنی
جنس رولبرینگهای سوزنی از فولاد، کربن و کروم بوده و ضخامت آنها نیز بسیار کم است. همچنین توان تحمل بسیار بالایی در برابر وارد شدن بار (بارهای شجاعی) دارند. رولبرینگهای سوزنی تنها در داشتن و یا نداشتن رینگ داخلی تفاوت دارند که همین موضوع سبب تفاوت در کاربرد آنها نیز میشود. رولبرینگهای فاقد رینگ بیشتر برای حداقل کردن فضا و مرتب ساختن محیطی است که توسط رولبرینگها اشغال شدهاند. باید توجه داشته باشید که در صورت استفاده از چنین رولبرینگهایی شافت آن کاملاً صیغل داده شده و سخت کاری شده باشد. یک رولبرینگ سوزنی اصل تمامی این خصوصیات را دارا است و رولبرینگهای مجموعه ما نیز از این قاعده مستثنا نیستند. شما میتوانید با استعلام کد محصول از اصل بودن آن اطمینان حاصل نمایید.
زمانی که ماشینکاری و صیغل کردن شافت از جنبههای اقتصادی مقرونبهصرفه نباشد، بهترین گزینه استفاده از رولبرینگهای استوانهای دارای حلقه درونی است. رولبرینگهای سوزنی با حلقههای داخلی را میتوان در ابعاد و اندازههای گوناگون تولید کرده که امکان حرکت محوری روی شافت را نیز خواهند داشت. لازم به ذکر است که در تمامی انواع رولبرینگهای استوانهای سطح استوانه به صورتی طراحی شده است که از تنشهای احتمالی در لبه جلوگیری میکند. شما میبایست باتوجه به نوع دستگاه خود این قطعه را تهیه کرده و اگر بار محوری نیز در آن وجود دارد، بهتر است از رولبرینگ سوزنی استفاده نکنید. برخی دیگر از ویژگیهای رولبرینگ سوزنی به شرح زیر هستند:
• برخورداری از سطح و ضخامت بسیار کم ساچمههای سوزنی آن
• بالا بودن سرعت زاویهای و یا دارای اصطکاک
• قابل استفاده در مکانهای محدود و اشتغال کمترین فضا
• قدرت تحمل نیروی شجاعی نسبتاً زیاد
• جنس بیشتر ساچمه رولبرینگهای استوانهای عموماً از فولاد نازک و یا نوعی فیبر مخصوص است.
از آنجایی که جنس بدنه رولبرینگهای سوزنی از کربن و کروم است؛ بنابراین امکان حداکثر شدن نیرو در این محصولات وجود دارد. علاوه بر این قطر نازک ساچمههای سوزنی نیز سرعت و قدرت را در رولبرینگها افزیش داده است.
انواع مختلف رولبرینگ سوزنی
نوع ساچمه یکی از موارد دستهبندی رولبرینگهای سوزنی در مجموع هروان چرخش هایتک صنعت به حساب میآید اما این نوع از دستهبندی نشاندهنده میزان نیروی وارده، نوع کارایی و یا میزان زاویه اتصال بر روی شافت نیست. حال اگر بخواهیم از نظر کارایی رولبرینگها را در دستههای مختلف قرار دهیم به شرح زیر هستند:
رولبرینگ سوزنی کف گرد
رولبرینگهای سوزنی کف گرد یکی از انواع رولبرینگهای استوانهای هستند که بسته به ساختار و ویژگی آنها دارای کاربردهای زیادی خواهند بود. قرار گرفتن ساچمهها به شکل متقاطع این نوع رولبرینگها را از دیگر محصولات متفاوت میکند. شافتهای عمودی محل نصب رولبرینگهای سوزنی صنعتی است. همچنین میتوان رولبرینگهای سوزنی را نیز از نظر نحوه تولید در دستههای جداگانه زیر گروهبندی کرد:
رولبرینگ تک ردیف سوزنی
رولبرینگ سوزنی تک ردیف از دو جهت شعاعی و به شکل کف گرد امکان تولید دارد که نسبت به دیگر رولبرینگهای سورنی بسیار ساده به شمار میرود. کاربرد و تکنولوژی ساخت این نوع رولبرینگها بسیار حساستر و بیشتر است. در ساختار رولبرینگهای سوزنی تک ردیفه، استوانههای مستحکم و سخت وجود دارند که علاوه بر کاهنده اصطکاک، نقش انتقال دهنده نیز دارند.
رولبرینگ دو ردیفه سوزنی
رولبرینگهای سوزنی دو ردیفه نسبت به مدلهای قبلی از شعاع بیشتری برخوردار بوده و نوع دیگری از رولبرینگهای سوزنی صنعتی هستند. حرکت رولها و یا هدایت آنها در رولبرینگهای دو ردیفه به دلیل اتصال حلقه بیرونی که دارای سه لبه است، اتفاق میافتد. رولبرینگهای کاسه نمددار که پر شده از نوعی گریس ضد زنگ هستند، یکی دیگر از محصولات خانواده رولبرینگهای دو ردیفه محسوب میشوند. جنس این نوع رولبرینگها اکثراً از پلاستیک بوده و ویژگی ضد زنگ بودن، آنها را در برابر دما در بازه بین منفی بیست درجه تا مثبت صد درجه مقاوم کرده است.
رولبرینگ سوزنی شعاعی
رولبرینگهای سوزنی شعاعی به گونهای هستند که ساچمهها به صورت موازی و روی بوشهای ویژهای قرار داده شدهاند. همچنین این نوع رولبرینگها بر روی پایه شافت محوری نصب میشوند. علاوه بر اینها همان طور که مشخص است رولبرینگهای شعاعی بار را میتوانند به شکل شعاعی تحمل کنند.
رولبرینگ های سوزنی در چه مواردی استفاده می شود؟
رولبرینگهای سوزنی مختلف در اندازهها و جنسهای گوناگون در صنایع مختلف از کاربرد و ویژگیهای خاصی برخوردارند که انواع آنها در مجموعه ما وجود دارند. چنانچه در انتخاب رولبرینگ کاربردیتر برای محصول خود دچار شک شدهاید یا زمان تعویض این قطعه را نمیدانید، میتوانید با ما در تماس باشید تا بهترین نوع رولبرینگ سوزنی را انتخاب کنید. همچنین باتوجه به نیاز صنعت مورد نظر از انواع تک ردیفه و یا دو ردیفه آن میتوانید استفاده نمایید.
رولبرینگهای چرخ برای تولید تجهیزات سنگین مورد استفاده قرار میگیرند که اگر از نوع رولبرینگ سوزنی صنعتی باشند، فاقد بوش و رینگ هستند. اشغال کردن فضای بسیار کمتر در تجهیزات صنعتی از دیگر مزیتهای رولبرینگ سوزنی به شمار میرود. همچنین از سطح مقطع کمتر و ظرافت در طراحی بیشتر نیز برخوردار است. کاهش وزن بسیار چشمگیر در ابعاد بزرگتر از دیگر خصوصیات و کاربردهای رولبرینگهای سوزنی محسوب میگردد.
مزایا و معایب رولبرینگ سوزنی
توانایی قرارگیری رولبرینگهای سوزنی در یک فضای محدود از بارزترین ویژگیهای این نوع رولبرینگ محسوب میشود. همان طور که گفتیم رولبرینگهای سوزنی و استوانهای بسیار شبیه هم هستند اما در برخی خصوصیات با یکدیگر تفاوت دارند که قرارگیری در فضای کم خود از مزیتهای رولبرینگ سوزنی است. پایین بودن قطر ساچمه از بزرگترین معایب رولبرینگهای سوزنی نسبت به استوانهای خواهد بود. بنابراین از اثرات این موضوع بالا رفتن اصطکاک در محصول مورد نظر و در نتیجه ایجاد سرعت زاویهای و حرارت بالا میشود. بالا رفتن حرارت و اصطکاک در نهایت باعث ایجاد اثرات مخرب و زیان باری در محصول خواهد شد. همچنین این قطعه صنعتی تحمل بار محوری بسیار کمی نسبت به سایر رولبرینگها دارد.
قیمت رولبرینگ سوزنی
به دلیل تورم و دیگر نوسانات ارزی قیمت بسیاری از محصولات از جمله رولبرینگهای سوزنی مدام در حال تغییر بوده و نمیتوان نرخ مشخصی را برای آنها اعلام کرد. اگر میخواهید از بهروزترین نرخ و قیمت روز رولبرینگهای سوزنی مطلع شوید، میتوانید با مجموعه ما که یک فروشگاه معتبر فروش رولبرینگ است؛ تماس حاصل فرمایید و از قیمت این محصول آگاهی پیدا کنید. همان طور که میدانید ارزان بودن هر محصولی بدون علت نبوده و از کیفیت پایینی برخوردار است؛ بنابراین رولبرینگهای ارزان نیز از این موضوع مستثنا نخواهند بود. چنانچه به دنبال یک رولبرینگ با کیفیت و مناسب برای کار خود میگردید بهتر است از قیمتهای مناسب و وبسایت مطمئن استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
ویژگی های رولبرینگ سوزنی SKF
اندازه، جنس، طرح و تنوع بسیار زیاد را در تولید رولبرینگهای SKF شاهد هستیم. طرحهای اولیه و ساده رولبرینگهای سوزنی توانایی از بین بردن تماس بین غلتکها و در نتیجه اصطکاک بین آن را نداشتند کم کم برای آنها جایگزین بهتر پیدا شد. بنابراین رولبرینگهای سوزنی در مقابل تنشهای دینامیکی نتوانستند به عنوان رولبرینگهای مخصوص جایگاه مطلوب و خاص خود را بالا ببرند. رولبرینگ سوزنی مستقیماً روی محفظه و شافت با قفسه قرار گرفته و سپس سطح روی شافت را سخت کرده و سطح داخلی محفظه را سنگ میزند. بنابراین در این صورت میتوان لبرینگهای دقیقتر با حداقل لقی شعاعی و همچنین مقرونبهصرفه و درگیر کردن فضای بسیار کم تولید کرد. میتوان از این نوع رولبرینگها برای کارهایی با ظرفیت تحمل بار بالا و انتخاب قسمتهایی که نیاز به بیرینگ صلب دارند، استفاده نمود.
مقایسه رولبرینگ های استوانه ای و سوزنی از نظر قابلیت ها
به طور کلی رولبرینگهای سوزنی خود از جنس و ساختار رولبرینگهای استوانهای هستند با تفاوتهای جزئی که یکی از آنها محدودیت در بارگیری است. بنابراین رولبرینگهای سوزنی زمانهایی که فشارهای وارد شده به بدنه رولبرینگ کم باشد، به عنوان یک رقیب برای رولبرینگ استوانهای به شمار میروند. دمای کاری رولبرینگهای سوزنی به دلیل محدودیت در فضای بین ساچمهها، فاصله کم نقطه به نقطه ساچمهها و سرعت بالای زاویهای در اتصالات به علت قطر کم ساچمهها بیشتر خواهد بود.
هر چند که میتوان قابلیتهای زیادی برای رولبرینگهای استوانهای نام برد اما به دلیل فضای بیشتر آنها بیشتر صنایع ترجیح میدهند از رولبرینگهای سوزنی استفاده کنند. همچنین میتوان گفت در مقایسه رولبرینگهای سوزنی شعاعی و رولبرینگهای سوزنی کف گرد؛ تحمل بار اعمال شده بر رولبرینگهای سوزنی شعاعی با توجه به یکنواختی پخش، قدرت بیشتری دارد.
رولبرینگ های ترکیبی سوزنی مخروطی
کومبی یا همان رولبرینگهای ترکیبی سوزنی مخروطی، محصولی بوده که توسط شرکت SKF بسط داده شده است. رولبرینگهای ترکیبی میتوانند بارهای استوانهای و محوری را همزمان به صورت جداگانه تحمل کنند. رولبرینگهای ترکیبی سوزنی مخروطی بیشتر زمانهایی که محدودیت فضای شعاعی وجود داشته باشد، مورد استفاده قرار میگیرند. بیشتر ظرفیت بارهای شعاعی بر عهده رولبرینگهای استوانهای است؛ زیرا آنها اکثراً در برابر بارهای شعاعی قرار دارند.
غلتکهای مخروطی به کمک زاویه تماس با شیب تند در میان دو رولبرینگ سوزنی و رولبرینگهای سوزنی توسط دو لبه قسمت داخلی رینگ حرکت میکنند. علت تحمل بیشتر بارهای محوری توسط رولبرینگهای سوزنی قرار گرفتن دو ردیف غلتک در مقابل هم و با شیب تند است. بنابراین این مدل از رولبرینگها برای زمانهایی که به سرعت بالا و بارهای محوری احتیاج خواهد بود، مورد استفاده قرار میگیرند.
راندمان رولبرینگ های استوانه ای چگونه است؟
در طراحیهای مناسب رولبرینگها در نقاط تماس ساچمهها، ظرفیت تحمل بار و حرارت این قطعات نیز ارتقا یافته و به همین سبب راندمان رولبرینگهای استوانهای بالا رفته است.
رولبرینگهای استوانهای تا چه دمایی کار میکنند؟
رولبرینگهای استوانهای تا دمای 150 درجه سانتیگراد بدون تغییر قابلیت کار کردن دارند.
قیمت رولبرینگ های استوانه ای چقدر است؟
قیمت ارز همیشه در قیمت نهایی قطعات تأثیر گذار است.قطعه مورد نیاز را انتخاب نمایید، سپس تماس حاصل فرمایید تا از قیمت تمام شده آن مطلع شوید.